עמוד הבית אורח חייםמאמרים    

מתכון שמתאים לעונת הקיץ: טבולה על בסיס קינואה
הנה מתכון מצנן ובריא לסלט טבולה על בסיס קינואה

סלט טבולה על בסיס קינואה
מצרכים:
1 כוס קינואה מבושלת (הנחיות לבישול בהמשך, בכתבה בתחתית העמוד)
1/2 כוס פטרוזיליה
1/2 בצל סגול קצוץ
1/4 כוס סלרי קצוץ דק
5-6 זיתי קלמנטה קצוצים
1 גזר קצוץ דק
1 מלפפון קצוץ דק
2 כפות שמן זית ( אפשרי בלי)
מיץ מלימון גדול
מעט נענע קצוצה
מעט בצל ירוק קצוץ דק
מלח ים לפי הטעם

 

אופן ההכנה:
שוטפים את הקינואה היטב!

2 כוסות מים על כל כוס קינואה. מרתיחים, מוסיפים קורט מלח ומבשלים על אש קטנה
במשך 45 דקות (יכול להיות פחות, תלוי בסיר ובאש).

 

כאשר הקינואה מתקררת מעט, מסננים ומוסיפים את שאר החומרים. מערבבים היטב ומתקנים תיבול אם צריך.

 

 

איילת בוקר, תזונאית קלינית הוליסטית, כותבת על הקינואה:

מוצאה של הקינואה הוא במישורים הגבוהים של הרי האנדים. הזרע האצילי הזה שימש כמזון הבסיסי של ממלכת האינקה. בקרב האינדיאנים היה כינויה "אם הדגנים" והם יחסו לה סגולות רבות. לא לשווא מסתבר הקינואה נושאת כמות רבה של חלבון באיכות גבוהה - חלבון מלא ביחסים הדומים מאד לחלב. יש בה גם פחמימות, סיבים תזונתיים, חומצות שומן חיוניות ובמיוחד חומצת שומן לינולאית, מינרלים רבים: סידן, מגנזיום ברזל, אבץ, אשלגן, מנגן וויטמינים מסוג B ו - E. למרות כל עושרה התזונתי, הקינואה קלה מאוד לעיכול ולכן מתאימה לכולם.

הקינואה אמנם אינה ממש דגן, אך נחשבת לדגן בגלל צורת הבישול וההכנה שלה. לבישול הקינואה משתמשים בכמות כפולה של מים, והיא יכולה לככב בכל מתכון דגנים שאתם מכירים, מטבולה ערבי ועד סושי יפני. ניתן להדגיש את הטעם האגוזי שלה ע"י קלייתה למספר דקות בחום גבוה (ללא שמן ולפני הוספת המים). דבר נוסף המשדרג את טעמה ומרקמה: בשלו אותה 10 דקות לאחר רתיחת המים, כבו את האש והשאירו את הסיר מכוסה ל - 10 דקות נוספות.

 


חזרה



XNET creation נקודת מגע רח' אסא 3, המושבה הגרמנית ירושלים טלפון/פקס: 02-5664155 דוא"ל :nekudatmaga@bezeqint.net