עמוד הבית אורח חייםמאמרים    

עוד מרק של חורף
מרק נוסף לחורף חם- עדשים כתומות


מרק עדשים כתומות


מצרכים:

3 כפות שמן זית/שמן קנולה

1 כרישה קצוצה

1 שורש סלרי חתוך לקוביות + החלק הירוק קצוץ

1 שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות+ החלק הירוק קצוץ

1/2 כפית פפריקה מתוקה

1 כף כמין טחון

1 כפית שטוחה כורכום

1/2 כפית זנגוויל טחון

1/2 כפית פלפל שחור

3 עגבניות אדומות קצוצות

4 שיני שום קצוצות

1/2 2 כוסות עדשים כתומות (שלמות/חצויות)

4-6 כוסות מים (בהתאם למידת הסמיכות הרצויה)

3 עלי דפנה

מלח

 

דרך ההכנה:

יש לטגן בשמן את הכרישה עד שנהיית שקופה

להוסיף שורש + עלים ירוקים קצוצים ולהמשיך לטגן כ- 5 דקות

להוסיף תבלינים ומיד אח"כ את העגבניות והשום ולבשל יחדיו 5 דקות נוספות

יש להוסיף לסיר עדשים, מים ועלי דפנה, לערבב ולהביא לרתיחה. מומלץ להוסיף 4 כוסות מים ואת היתר אח"כ רק במקרה הצורך

לבשל על אש קטנה כ- 1/2 שעה ולהוסיף מלח

יש לטחון בעוד המרק חם

למזוג למנות ולתבל במעט מיץ לימון וכוסברה קצוצה

ניתן ומומלץ להוסיף יוגורט עזים למנה


חזרה



XNET creation נקודת מגע רח' אסא 3, המושבה הגרמנית ירושלים טלפון/פקס: 02-5664155 דוא"ל :nekudatmaga@bezeqint.net