עמוד הבית אורח חייםמאמרים    

מרק חורף מחמם
לקראת החורף יש "להכין" את הריאות ומערכת החיסון . השילוב שלהלן אולי אקזוטי אך התוצאה ממחממת ומנחמת

 3ראשי שום מפורקים, לא קלופים

ראש שומר גדול

2 כפות שמן  זית  

3 כפות גי(חמאה מזוקקת)

3 בצלים לבנים פרוסים

3 גבעולי טימין

20 שיני שום קלופות

ליטר ורבע ציר עוף/ירקות או מים

100 מ"ל יוגורט עיזים

מיץ מחצי לימון

פלפל שחור גרוס

מלח

 

  . 1מחממים תנור ל 175 מעלות צלזיוס. מניחים את שיני השום (הלא קלופות) וחוצים את השומר לרבעים בתבנית . מוסיפים שמן זית, מלח ופלפל, ומערבבים. מכסים בנייר כסף ואופים כשעה עד שהשום ושומר רכים. מצננים מעט וסוחטים את השום הרך מהקליפות וקוצצים את השומר

 2 
מטגנים את הבצל בחמאה עם  הטימין 8-6 דקות, עד שהבצל שקוף. מוסיפים את השום האפוי ואת השום הטרי . מטגנים עוד  חמש דקות ומוסיפים את המרק או המים והשומר. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים מעל להבה  נמוכה חצי שעה.

.3.
מעבדים את המרק בבלנדר עד שהוא חלק לגמרי. מחזירים לסיר ומצמצמים עוד כרבע שעה על אש נמוכה.
 
  4.  להגשה,יוצקים לקערה מערבבים עם מעט מיץ לימון יוגורט עיזים, ושמן זית. מגישיםחם .

 


חזרה



XNET creation נקודת מגע רח' אסא 3, המושבה הגרמנית ירושלים טלפון/פקס: 02-5664155 דוא"ל :nekudatmaga@bezeqint.net